Meteen naar de inhoud

Senioren aanzet in MFC de Magneet.

Bijeenkomst in MFC de Magneet.

Op woensdag 10 april was er een bijeenkomst in MFC de Magneet, waar senioren geïnformeerd werden op onder andere het gebied van toekomstbestendig wonen. De woonconsulenten van de wooncorporaties gaven uitleg en inzicht wat de mogelijkheden zijn om huurwoningen toekomstbestendig te maken. Grote vraag van de aanwezigen was de vraag hoe dat moet als je een eigen woning hebt. Er zijn bijna geen mogelijkheden kleiner te gaan wonen, want er is geen aanbod en als woningbezitter ben je niet ingeschreven geweest om aan punten voor toekenning van een woning te komen. Gemeenteraadslid Geert-Jan Walda (Gemeente Belangen, red.) was ook aangeschoven en hij kon vertellen dat de gemeente hiervoor oog heeft als er voor bouwprojecten een aanvraag komt. Ook aanwezige huurders gaven aan dat kleiner wonen misschien wel wenselijk zou zijn, maar dat het verhuizen naar een andere wijk, weg uit de straat met buren die je kent en naar je omzien niet aantrekkelijk is.

In een andere workshop kregen de aanwezigen informatie en uitleg over de website ‘Hoogeveen helpt’. Op deze site staan allerlei verwijzingen naar instanties die kunnen helpen om bijvoorbeeld hulp te zoeken bij problemen rond financiën en aanvragen voor thuishulp en ook kunnen daar aanvragen gedaan worden voor het inschakelen van hulp door vrijwilligers rond inkomen, klussen in huis en tuin, eenzaamheid en mantelzorg. Via de chatfunctie kan men gemakkelijk vragen stellen. www.hoogeveenhelpt.nl

De bijeenkomst was met 60 personen goed bezocht vond Gijs Verstegen. SWW en de gemeente hebben meegeholpen met de organisatie. Er waren ook vertegenwoordigers van Zorgbelang Drenthe, een onafhankelijke organisatie die ouderen kunnen helpen als er sprake is van een aanvraag voor WMO of WLZ (Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg, red.) waar alle senioren in Drenthe kosteloos gebruik van kunnen maken. Taaie stof, maar goed om te weten dat het er is. Na afloop was er een gezellige nazit en ook daar zag je dat naast de informatie de ontmoeting heel belangrijk is.

Domesta info folder
infromatie domesta
Woonconsept info folder
informatie woonconcept
stappenplan inschrijven huurwoning
stappenplan inschrijven huurwoning